M vill tillåta gårdsförsäljning av alkohol i Västerås

Moderaterna i Region Västmanland och Västerås stad gör nu gemensam sak och föreslår att Västmanland och Västerås ska ansöka hos regeringen om att bli försöksområden för att tillåta gårdsförsäljning av alkohol.

Moderaten Mikael Andersson Elfgren har lämnat in en motion om att Region Västmanland samtidigt som tre moderater lämnar in en motion till Västerås stad om att ansöka hos regeringen om att bli försöksregion för gårdsförsäljning.

– “I och med att landstinget blev region har vi ett utökat uppdrag med fokus på turism, näringsliv och regional utveckling. Att ansöka hos regeringen om att tillåta gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker skulle stärka såväl företagandet som turismen i länet. Västmanland har ett flertal framgångsrika producenter, som Coppersmiths Brewery och Köpings Musteri. Tyvärr får dessa inte sälja en flaska öl eller cider till sina besökare utan måste hänvisa dem till Systembolaget”, säger Mikael Andersson Elfgren, moderat ledamot i regionfullmäktige.

–  Det är en näringslivsfråga att företagen i Västerås också får sälja sina produkter lokalt. Utländska besökare skakar på huvudet när de måste åka till annat ställe för att köpa produkten de ser bli producerad, säger Anna Hård af Segerstad (M), oppositionsråd i Västerås stad

För mer information, kontakta:
Mikael Andersson Elfgren (M), ledamot i regionfullmäktige, tel: 072-246 69 16

Anna Hård af Segerstad (M), Oppositionsråd  Västerås stad, tel: 076-569 0249

Tappade uppkopplingen