Pressmeddelande: "Moderaterna föreslår ökad kameraövervakning på parkeringar i Västerås"

Moderaterna i Västerås har tidigare (9/8-2017), i ett öppet brev till Anders Teljebäck (S) och Lars Korkman (S), krävt att staden och Bostadsaktiebolaget Mimer skyndsamt ska införa kameraövervakning på skadegörelse på parkeringar. Detta efter att Länsstyrelsen beviljat ökad övervakning.

Då den s-ledda majoriteten i staden ännu inte agerat i frågan, har Moderaterna valt att lämna in ett nämndinitiativ till kommunstyrelsen med ett skarpt förslag om att staden ska ansöka om tillstånd för ökad kameraövervakning på kommunala parkeringar och skyndsamt inleda kameraövervakning på drabbade parkeringsplatser.

– ”Det är under all kritik att det ännu inte finns någon kameraövervakning på plats på de skadeutsatta parkeringarna i Västerås. Då (S)-styret inte tar sitt ansvar har Moderaterna nu valt att lägga ett nämndinitiativ i kommunstyrelsen med ett skarpt förslag i frågan”, säger Elisabeth Unell (M), oppositionsråd i Västerås.

Läs nämndinitiativet här:
20170822_nämndinitiativ_Verkställ kameraövervakning på drabbade parkeringsplatser

Tappade uppkopplingen